Má vaše dítě talent v motorsportu? Zkuste ho ve sportovní hale PRAGA ARENA.
  • Sport
  • Datum přidání 17. 09. 2021

Má vaše dítě talent v motorsportu? Zkuste ho ve sportovní hale PRAGA ARENA.

Mluví doma děti často o tom, že by jednou chtěli být jako závodníci Jan Kopecký nebo třeba Martin Prokop? Vezměte je za slovo. Vyzkoušejte s nimi motokáry v nejmodernějším a největším speciálním areálu v České republice. Každou neděli ve sportovní hale Praga Arena s profesionály a profesionálně – v Karting Academy.

Když se díváte na rallyové závody, nebo na “Dakar”, možná vám někdy proběhne hlavou: “Jak to ti závodníci dokázali, že se dostali tak vysoko… Jak asi začínali?” Vyšplhat se na špičku není úplně jednoduché, ale něco mají někteří profesionální závodníci společného: Začínali na motokárách. Tak proč by to vaše děti nemohly zkusit, když se vám nabízí skvělá možnost?

AUTOKLUB KARTING ACADEMY: program pro začínající a mladé jezdce

Motokáry jsou perfektním začátkem pro osvojení prvních jezdeckých zkušeností a návyků. Důkazem jsou skvělí závodníci, u nás například mistři světa Patrik Hájek a Jan Kopecký, kteří začali řezat zatáčky právě v motokárách. Proto Autoklub České republiky založil akademii motorsportu pro mladé piloty, jejímž pilířem je motokárová akademie. Stejně jako chodí děti běžně na fotbalové tréninky, otevírá se jim tak možnost učit se závodit pod vedením zkušených trenérů v profesionálním zázemí, kterým je speciálně konstruovaná montovaná sportovní hala Praga Arena. Po dokončení sezony v akademii rodiče zjistí, jestli jejich potomky závodění baví a zda mají předpoklady pro další rozvoj.

Profi zázemí jediné sportovní haly pro indoor karting

Po ČR najdete desítky areálů, které nabízejí možnost vyzkoušet si jezdit v motokárách, uvnitř i venku. Se vší úctou však nemohou nabídnout to, co Praga Arena ve spolupráci s Autoklub Karting Academy:

Jediná poloprofesionální hala v Evropě, která používá závodní motokáry

Motokáry, které najdete v ostatních půjčovnách, jsou pro půjčovnu také vyrobeny: Jsou těžké, špatně zatáčí a jde hlavně o jednu věc: Aby dlouho vydržely. Motokára z půjčovny obvykle váží 150 kg, kdežto závodní jen 85 kg a je čtyřtaktní . To pak na dráze děti předvádějí úplně jinou jízdu a časy…

V Praga Arena si také můžete být jistí, že děti jezdí každý rok na nových motokárách. Jako jediná dráha má každý rok nové stroje.

Sportovní hala s novou tratí každé 3 měsíce

Není aréna jako aréna. Praga Arena má venkovní dráhu propojenou s vnitřní sportovní halou, s tratí dlouhou přes 900 metrů. Hala poskytuje veškerý komfort, který při trénování či zábavě potřebujete: Vytápěné prostory, restaurace, LED osvětlení…

Pro technické zajímavosti o sportovní hale klikněte sem

Každé 3 měsíce je trať přestavěná kvůli tomu, aby mladí závodníci zdokonalovali své schopnosti na odlišných rovinkách a zatáčkách.

KARTING ACADEMY - každou neděli, pro děti od 5 do 15 let

Akademie přináší pravidelné tréninky každý týden pod vedením zkušených instruktorů Petra Ulberta a Vojtěcha Lipového, kteří děti uvedou a vysvětlí jim základy motoristického sportu. Naučí se předjížděcí manévry, řešit krizové situace na závodní dráze a osvojí si psychickou pohodu při vypjaté závodní atmosféře. Součástí tréninků je také příprava a údržba motokáry a přednášky o základech techniky. Absolventi akademie mohou nastoupit do startů na kartingových závodech Mistrovství České republiky a mohou být vybráni do programu Autoklubu ČR podporující aktivní talentovanou mládež.

Pro účast v akademii děti registrujte na emailu: ika@autoklub.cz, cena za jeden trénink (4 hod.): 700 Kč.

Montované haly POLAK - hrdý dodavatel PRAGA ARENA

Velmi nás těší, že naše montovaná hala přesně plní svou funkci: Dopřává motoristickou zábavu za každého počasí a podporuje hledání nových závodních talentů. Zde najdete další typy montovaných hal, které jsme již zrealzovali.

Další články z našeho blogu o halách

Přejít do blogu
Příbytek, nábytek, ...dobytek! Jak na ustájení zemědělských zvířat v ekologickém chovu

Příbytek, nábytek, ...dobytek! Jak na ustájení zemědělských zvířat v ekologickém chovu

Není bio, jako bio. Ekologické zemědělství je definováno mnoha pravidly, která určují složení a původ krmiva, zásady zdravotní péče o dobytek, celkovou ekologickou udržitelnost farmy a v neposlední řadě i způsob ustájení zvířat. A právě tomu se v článku podíváme na zoubek, tedy v našem případě spíš na paznecht.

Přečíst článek
ČR jako sklad a montovna Evropy? Montované haly místo pole.

ČR jako sklad a montovna Evropy? Montované haly místo pole.

Česká republika je známá jako srdce Evropy. Jsme ale i jednou z hlavních tepen a bránou do střední Evropy. Naše geografická poloha evidentně ovlivňuje i pozici v průmyslu. Je to již 30 let od sametové revoluce roku 1989, jejíž hlavním cílem bylo vyrovnat se Evropským zemím. Obrovské rozdíly se jistě rapidně snížily, ale stejně jsme stále tak trochu chudí příbuzní.

Přečíst článek
Předchozí Následující
Nezávazná poptávka