- Datum přidání 24. 09. 2026
Hala už stojí, ale potřebovali byste ji posunout o kousek vedle? Někdy to jde i dodatečně. Záleží na konstrukci, kotvení a podmínkách na místě. I půl metru totiž může v provozu rozhodovat.
I to se někdy stává.
Když je hala postavená, člověk by řekl, že je hotovo. Jenže někdy se teprve při reálném provozu ukáže, že by něco mohlo být jinak. Někdy trošku, někdy poměrně hodně. Nedávno jsme jednu halu dokončili a za dva dny už jsme řešili, jestli by nešla trochu posunout.
O půl metru. Ne o pět metrů, ne na druhý konec areálu. Prostě jen o kousek vedle.
Možná to znáte taky. Všechno se naplánuje, zaměří, zakreslí a člověk má pocit, že je všechno jasné. A jakmile se začne stavět nebo se prostor začne skutečně používat, objeví se něco, s čím se původně nepočítalo.
Najednou potřebujete trochu víc místa na průjezd, lepší přístup nebo jinak vyřešit prostor kolem sousední stavby. Někdy opravdu stačí těch pár desítek centimetrů.

U našich hal ve většině případů ano. Záleží samozřejmě na konstrukci, způsobu kotvení a konkrétní situaci na místě.
Pokud to podmínky dovolují, můžeme konstrukci uvolnit, přesunout na nové místo a znovu ukotvit. Není to něco, co bychom doporučovali plánovat jako běžnou součást každé montáže. Ale když se situace změní, je dobré vědět, že někdy existuje řešení.
V tom vidíme jednu z výhod montovaných hal a stanů. Nemusí být vždy navždy pevně spojené s jedním místem. U vhodného typu konstrukce se s nimi dá pracovat i dodatečně.
Při plánování haly proto doporučujeme myslet nejen na samotný rozměr stavby, ale také na to, co bude kolem ní.
Čím víc se toho promyslí předem, tím méně překvapení vás čeká při realizaci. A když se přece jen něco změní? Nejdřív se podíváme, co se s tím dá dělat. V praxi nejde vždy všechno přesně podle plánu (o tom každý z nás ví své).
I to k naší práci zkrátka patří.
Zasláním formuláře souhlasíte s uchováváním osobních údajů v souladu s ustanovením § 5, odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlasíte s tím, aby Vaše osobní údaje, které tímto poskytujete, byly zpracovány a vedeny v elektronické databázi, pouze pro účely výběrových řízení a maximálně po dobu 1 roku. Souhlas může být kdykoliv písemně nebo elektronicky odvolán.
Rozumím